Het ultieme wonen

10 september 2018

Door het zeer grote variëteit aan woningtypen en grootte is er voor ieder wat wils. De woningen spelen in aan de groeiende behoefte aan flexibel en meervoudig ruimtegebruik.

Er is één appartementencomplex op de hoek van de Chisinaustraa en de Laan van Moskou. De appartementen in dit complex zijn zeer ruim van opzet met een buitenruimte grenzend aan de binnentuin en een prachtig uitzicht over de Oude Vleutenseweg en groene ruimte met aangrenzend het Amsterdam-Rijnkanaal. In de plint is ruimte gemaakt voor de deelfietsen en werkruimtes voor de hierboven liggende woningen.

Alle woningen zijn tegen en over de parkeergarage gebouwd. Dit betekent dat er op de begane grond een beperkt woonoppervlak is, gericht op de straat. Deze ruimte is flexibel te gebruiken en kan worden ingericht als een hoge woonhal die vooral overdag gebruikt zal worden als zit- en eetkamer, maar ook als werkruimte aan huis. De begane grond wordt in veel woningen direct verbonden met een hoger gelegen niveau dat grenst aan het terras op de parkeergarage. Dit niveau varieert van 1,5 meter tot 3 meter boven de straat. Op dit terrasniveau bevindt zich in veel woningen de keuken met een directe toegang naar het terras en de tuin.

Bijzonder is dat een aantal woningen op het derde niveau (op 4,5 tot 6 meter boven straatniveau) nog een deel van de woonkamer heeft. Dit is een ruimte die zich uitstekend leent om ´s avonds lekker een film te kijken of een boek te lezen. Maar deze kamer kan ook heel goed als extra slaapkamer worden ingericht.

De buitenzijde van de woningen is stevig en klassiek vormgegeven in de kleur rood-bruin met een paar accenten in wit en grijs. De binnenzijde van de bouwblokken is zacht, veranderlijk en vol van smaak en geur. Dit is echt een plek voor de zintuigen: er is stilte, schone lucht, een schitterende tuin met ruisende ratelpopulieren, er zijn geurende bloemen en lucht zuiverende planten. Er zijn vlinders en bijen, kinderen die spelen en volwassenen die genieten van een glaasje wijn op het terras na een dag hard werken.

Dit is toch het ultieme wonen?!

Delen:

Terug naar nieuws